Museumnacht Leiden

Zaterdag28 mei
Nog maar
184 dagen
tot de volgende Museumnacht

Over de museumnacht

Museumnacht Leiden wordt, in samenwerking met de Leidse musea, georganiseerd door Stichting Museumnacht Leiden, samengesteld uit leden van A.L.S.V. Quintus. Dertien studenten van A.L.S.V. Quintus zijn verantwoordelijk voor onder andere de publiciteit, sponsorwerving en programmering. De bezoekers kunnen tijdens Museumnacht Leiden 2015 terecht bij: Naturalis (Kindermuseumnacht), Hortus botanicus Leiden, Oude Leidse Sterrewacht, Museum Boerhaave, Rijksmuseum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Museum De Lakenhal, CORPUS ‘reis door de mens’ in Scheltema Leiden, Molenmuseum de Valk en Erfgoed Leiden en Omstreken.

 

Nieuws

 • Welkom!

  23 maart 2015

  Welkom op de nieuwe website van de Museumnacht Leiden! Vind hier alle informatie over deelnemende musea, het programma, arrangementen, onze terugkomactie, pers- en nieuwsberichten en nog veel meer. 

  Binnenkort gaat de kaartverkoop van start, houd de website dus goed in de gaten of volg ons op Facebook of Twitter!

 • Nieuw: het Nachtpad

  18 maart 2015

  De Museumnacht Leiden brengt dit jaar met het Nachtpad de Leidse binnenstad tot leven door live muziek, kunst en optredens op straat!

  Tijdens de Museumnacht Leiden geniet je van allerlei akoestische tonen terwijl je van museum naar museum loopt, kun je een kijkje nemen bij de kunstenaars op de Beestenmarkt of je laten wegblazen door de vuurspuwers. Op het Rapenburg zwemt er zelfs iets heel bijzonders door de Leidse grachten: laat je verrassen door het grootste zoogdier op aarde!

 • Save the date!

  18 december 2014

  De datum voor de zevende editie van de Museumnacht Leiden is bekend! Op zaterdagavond 30 mei openen de Leidse musea hun deuren voor een sensationele avond. Je kan op deze avond terecht bij: Naturalis (Kindermuseumnacht), Hortus botanicus Leiden, Oude Leidse Sterrewacht, Museum Boerhaave, Rijksmuseum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Museum De Lakenhal, CORPUS ‘reis door de mens’ in Scheltema Leiden, Molenmuseum de Valk en Erfgoed Leiden en Omstreken.

   

   

Pers

Voor persaanvragen kunt u contact opnemen met Nienke Coenen van de PR afdeling van de Museumnacht Leiden via nienkecoenen@museumnachtleiden.nl

 

Contact

Medewerkers

 

Bestuur

Partners

Museumnacht Leiden dankt al haar partners die de nacht mogelijk maken.

Agenda Signatures
Cultuurweken Leiden

            
Vrijdag 22 mei Opening Signatures, Cultuurweken Leiden
13 mei t/m 2 augustus 2015 Beelden in Leiden
29 april t/m 31 meiVeenfabriek — Tulpmania
Vr. 22, za. 23 en zo. 24 mei Schemerstad
Zo. 24 en ma. 25 meiLeidse Hofjesconcerten
Zaterdag 30 meiMuseumnacht Leiden
Vr. 22, za. 23 en zo. 24 mei LIFF SummerSpecial
Zaterdag 6 juni Openluchthotel Fields of Wonder
Zaterdag 6 juniLeidse Olympus
Zondag 7 juniSummerJazz