Jamais vu? Exclusieve Behind the Scenes tour in het Japan Depot

De museumverzameling is veel groter dan wat je bij een museumbezoek ziet. 95 procent van de collecties van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen is te vinden in zes depots. Zo beheert Museum Volkenkunde een omvangrijke Japancollectie met bijzondere en fragiele stukken. Beschermd tegen blootstelling aan overmatig licht en met een constante luchtvochtigheid en temperatuur worden de topstukken geconserveerd in het Japandepot. Wil jij de collecties die bij een ‘gewoon’ bezoek niet toegankelijk zijn weleens met eigen ogen zien? Dat kan deze Museumnacht met ‘jamais vu’! Tijdens de Museumnacht maak je kans op een exclusieve rondleiding door het Japandepot van Museum Volkenkunde. Hou de socials van Museum Volkenkunde en Museumnacht Leiden in de gaten en kom erachter hoe je een uniek bezoek achter de schermen kan beleven.

Jamais vu? Exclusive Behind the Scenes tour in the Japan Depot

Museum collections are way larger than you would assume based on an average museum visit. 95 percent of the collections of the Foundation National Museum of World Cultures can be found in six depots. Thus, Museum Volkenkunde manages an extensive Japancollection with special and fragile pieces. Protected against exposure to excessive light and with a constant relative humidity as well as temperature these pieces are being conserved in the Japan depot. Would you like to gain access to collections which are beyond the reach of your regular museum visit? That is possible with ‘Jamais Vu’. During the Museumnacht you get the change of an exclusive tour through the Japandepot of Museum Volkenkunde. Keep your eyes peeled on the socials of Museumnacht Leiden and Museum Volkenkunde to find out how you may be able to take a unique look behind the scenes.