Een korte lezing

Museum De Lakenhal is jarig! In 2024 bestaat het museum 150 jaar. Dat vieren we met de presentatie Rembrandts vier zintuigen – Zijn eerste schilderijen. Rembrandt maakt deze reeks als hij rond de 18 jaar oud is en in Leiden woont. De presentatie bestaat, naast de Brillenverkoper (het Zicht) uit de Operatie (het Gevoel), de Drie zangers (het Gehoor) en de Flauwgevallen patiënt (de Reuk). De vier schilderijen zijn 150 dagen in het museum te zien en speciaal tijdens Museumnacht houdt conservator oude kunst, Janneke van Asperen, korte lezingen op zaal, naast de werken.

Museum De Lakenhal is celebrating its birthday! In 2024, the museum celebrates its 150th anniversary. We will celebrate this with the presentation Rembrandt’s Four Senses – His First Paintings. Rembrandt made this series when he was around 18 years old and living in Leiden. In addition to the Spectacles Seller (Allegory of Sight), the presentation features Stone Operation (Allegory of Touch), Three Musicians (Allegory of Hearing) and Unconscious Patient (Allegory of Smell).The four paintings will be on display in the museum for 150 days. During Museum Night, curator of ancient art, Janneke van Asperen, will hold short lectures next to the paintings.

Rembrandts vier zintuigen