Stap binnen in de wereld van Kristina Kovalyova, waarin Oekraïens erfgoed en de creativiteit van jazz worden samengeweven tot een betoverend muzikaal tapijt. Hristya v Namysti is een project van deze zangeres, geïnspireerd op herinneringen aan Oekraïense volksliederen, slaapliedjes en sprookjes die ze van haar grootouders hoorde. Haar hedendaagse composities roepen een sterk gevoel van nostalgie op en raken aan thema’s als verandering, verlies, zelfontdekking en liefde in het leven. Met haar nieuwe internationale band trad zij op bij prestigieuze evenementen zoals Jazzfest, VPRO Vrije Geluiden, de Keep An Eye Jazz Award en de Rough Diamonds Series in het Bimhuis. Tijdens Museumnacht wordt zij begeleid door pianist Jelle Willems.

Step into the world of Kristina Kovalyova where Ukrainian heritage and the creativity of jazz weave together into an enchanting musical tapestry. Hristya v Namysti is a project by this singer inspired by memories of Ukrainian folk songs, lullabies and fairy tales she heard from her grandparents. Her contemporary compositions evoke a strong sense of nostalgia and touch on themes of change, loss, self-discovery and love in life. With her new international band, she has performed at prestigious events such as Jazzfest, VPRO Vrije Geluiden, the Keep An Eye Jazz Award and the Rough Diamonds Series at the Bimhuis. During Museum Night, she will be accompanied by pianist Jelle Willems.

Foto credits: Nadya Alexandrova

KRISTINA KOVALYOVA met Hristya v Namysti