Rondleiding door (half)donker Museum Volkenkunde

De grote tulpenschaal uit Turkije vertelt verhalen over verbondenheid en verstrengeling. Ook verbindt de schaal niet alleen verleden met  heden, maar toont dit voorwerp ook hoe symbolen nieuwe betekenissen krijgen. Hoor meer over dit wonderlijke topstuk tijdens een rondleiding in het donker met conservator Turkije Erdogan Aykaç.

’Chinese karakters zijn de oudste vormen van schrift op de wereld. Maar hoe zijn die karakters eigenlijk ontstaan? Tijdens een tour in het donker vertellen Willemijn van Noord en Xinwu Luo het intrigerende  verhaal over toekomstvoorspellingen, voorouderverering en ‘drakenbotten’.

Unexpected Encounters: Guided tours in the Dark

This large tulip bowl from Turkey tells tales of interconnectivity and entanglements. Moreover, not only does the artifact connect the past with the present, it also exemplifies how symbols may take on new meanings. Learn more about this wondrous and intricate collection piece during a tour in the dark with conservator Turkey Erdogan Aykaç.

Chinese characters are among the oldest forms of scripture in the world. But how did these characters develop? During a tour in the dark Willemijn van Noord and Xinwo Luo will narrate the intriguing story of divination, ancestor worship and ‘dragon’s bones’.